Królewski omlet z bakaliami i karmelem

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Uwielbiam przygotowywać omlety. Są proste i szybkie. Doskonale sprawdzają się jako szybkie śniadanie. Jednym z moich ulubionych przepisów jest właśnie omlet z bakaliami i karmelem. Od czasu kiedy spróbowałam syropu trzcinowego Diamant znacznie skrócił mi się czas przygotowania mojego ulubionego omleta. Królewski omlet z bakaliami i karmelem ma moi zdaniem wszystko co jest ważne w takim daniu. Jest słodki, szybki i pełen witamin. Doskonale pobudzi do działania. Polecam !
Składniki:
4 jajka
50 g ulubionych bakali(u mnie były to wiórki kokosowe i mak)
50 ml syropu trzcinowego Diamant
40 g mąki(4 łyżki)
40 g cukru(4 łyżki)
40 ml mleka
olej do smażenia
Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem. Dodajemy mąkę oraz mleko. Krótko miksujemy. Do masy dodajemy delikatnie pianę z białek. Mieszamy ręcznie. Olej rozgrzewamy na patelni. Na rozgrzany tłuszcz kładziemy placki. Smażymy na małym ogniu przez około 4 minuty. Zdejmujemy z ognia. Ciepłe omlety polewamy syropem trzcinowym i posypujemy bakaliami. Gotowe !



Złocista Kuchnia Diamant

Hasztagi: #cukiertrzcinowy, #syroptrzcinowy, #diamant
Smacznego !

1 Komentarz

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.